Αναζήτηση

Translate

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

ΥΛΙΚΆ

100 γρ. λάδι
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 κ.γλ. κανέλλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
ξύσμα λεμονιού
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι τα μπαχαρικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα ή πιο σκούρο (όπως μας αρέσει). Συνεχίζουμε κάνοντας την ζάχαρη, το μέλι, το νερό με φλούδες λεμονιού με ξυλαράκι κανέλας, σιρόπι και βράζουμε για 3' και ενώνουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ τα δύο μείγματα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ρίχνουμε καρύδια και σταφίδες. Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου μια ώρα. Ξεφορμάρουμε!

ΤΙΡ
*Μπορείτε να προσθέσετε και 30-40 γρ. κουβερτούρα τριμμένη στο μείγμα, όσο είναι ζεστό για να γίνει σοκολατένιος ο χαλβάς!!!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου