Αναζήτηση

Translate

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τυρόπιτα Σκοπέλου

ΥΛΙΚΆ:

Φύλλο: 500 γρ. αλεύρι μαλακό
2 αβγά
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
νερό όσο πάρει
Γέμιση: 500 γρ. φέτα λιωμένη με το
πιρούνι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη ή δυόσμο προαιρετικά
2 κ.σ. τυρί κρέμα προαιρετικά

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανακτεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30'. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια ιδίου μεγέθους και τα ανοίγουμε ένα ένα λεπτά φύλλα με έναν πλαστη, αν κολλάει αλευρώνουμε.
Με πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί και τα μπακάλικα (που έχουμε λιώσει νωρίτερα με πιρούνι).
Τυλίγουμε γυρίζοντας το φύλλο σε σχήμα σαλιγκαριού. Να μην είναι πολύ παχύ γιατί δεν θα τηγανιστεί
Tηγανίζουμε την πίττα σε καυτό λάδι για 5 λεπτά να πάρει χρυσό χρώμα!

ΤΙΡ
*Εναλλακτικα μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ για 15' στους 170.
*Ακόμη μπορείτε να τις φτιάξετε με έτοιμο φύλλο της αρεσκείας σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου