Αναζήτηση

Translate

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μπανόφι/Banoffee

ΥΛΙΚΆ
1 κουτί μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 ζαχαρούχα γάλατα
3-4 μπανάνες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3
ώρες. ΠΡΟΣΟΧΉ το κουτί να είναι κλειστό και να είναι βυθισμένο στο νερό, κατά τον βρασμό αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί. Όταν περάσουν οι 3 ώρες αφήνουμε τα γάλατα να κρυώσουν και ανοίγουμε.
Χτυπάμε στο μπλεντερ τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και ενώνουμε τα δύο υλικά. Στρώνουμε το
μείγμα του μπισκότου στη βάση του ταψιού και το βάζουμε 10' στο ψυγείο να σταθεί. Το βγάζουμε και ρίχνουμε την καραμέλα από τα ζαχαρούχα  την στρώνουμε με κουτάλι και βάζουμε στρώσεις από μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και τελος απλώνουμε με του κορνέ, κουτάλι ή σπάτουλα σαντύγι. Στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς! Αν μπορέσετε ν'αντισταθείτε αφήστε στο ψυγείο μία ώρα!

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου