Αναζήτηση

Translate

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Φακές, αυτές οι άγνωστες!

ΥΛΙΚΆ
500 γρ. φακές (χοντρές ή ψιλές)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλατοπίπερο
1 κουτάλα ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
5-6 ντομάτες λιαστές

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Διαλέγουμε τις φακές σε πιάτο και πετάμε όσες είναι χαλασμένες. Ξεπλένουμε και βράζουμε για 10' και πετάμε το νερό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι προσθέτουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά και νερό μέχρι να σκεπαστούν και βάζουμε τις φακές. Βάζουμε  αλατοπίπερο, δαφνόφυλλα, ντομάτες λιαστές, σκόρδο ψιλοκομμένο και βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.

ΤΙΡ
*Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερο όταν βράζουν οι φακές!
*Αν σας αρέσει βάλτε και μια πατάτα σε κύβους, βοηθάει να χυλώσουν οι φακές και προσθέτει και γεύση!
*Ακόμη όταν κατεβάσετε τις φακές απ'την φωτιά μπορείτε να βάλετε, αν σας αρέσει, 2-3 κ.σ. ξύδι!

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου