Αναζήτηση

Translate

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πιλάφι με λουκάνικο και λαχανικά

ΥΛΙΚΆ 

1 κ.σ. τοματοπολτό
1 κύβο λαχανικών
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κουτάλα λάδι
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό
Αλατοπίπερο 
Νερό ανάλογο με το αναγραφόμενο στην συσκευασία του ρυζιού.


ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε τον τοματοπολτό με το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε λουκάνικα και λαχανικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ (να μην πικρίσει). Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ρύζι, τον κρόκο Κοζάνης και το μείγμα του νερού με τον τοματοπολτό και τον κύβο. Αλατοπιπερώνουμε (προσέχοντας το αλάτι γιατί έχει αρκετό ο κύβος, να μην γίνει αλμυρό). Ανακατεύουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθούν αρκετά τα υγρά του. Σερβίρουμε αμέσως με τυρί τριμμένο ή μαϊντανό.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου