Αναζήτηση

Translate

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σπεντζοφάϊ

ΥΛΙΚΆ
1 κιλό πράσινες πιπεριές κέρατα
3 μελιτζάνες
1-2 καυτερές πιπερίτσες ή μπορείτε να τι παραλείψετε αν δεν θέλετε να καίει, ακόμα αρκεστήτε στο απλό πιπέρι
2 θηλιές λουκάνικο Βολιώτικο (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε λουκάνικο μοσχαρίσιο)
1 κιλό ώριμα πομοντόρια περασμένα στο μούλτι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες πάχους ενός δακτύλου. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος κι ύστερα σε ροδέλες. Σοτάρουμε ένα-ένα τα υλικά να μαλακώσουν, ξεκινώντας απ'το λουκάνικο για 2' να το θωρακίσουμε (πρώτα σοτάρουμε το λουκάνικο για να πάρουν τα υπόλοιπα υλικά το άρωμα και τις γεύσεις του). Τα βάζουμε σε ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την σάλτσα με την ζάχαρη κι τ'ανακατεύουμε. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 15' ανακατεύοντας μια-δυο φορές στη διάρκεια του ψησίματος.

ΤΙΡ
*Μπορείτε να το συνεχίσετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο νερό.
*Παραλλαγή: Αν θέλουμε να το κάνουμε πιό πλούσιο σπάμε και μερικά αυγά πάνω αν το συνεχίσουμε σε κατσαρόλα. Ή τα κάνουμε ομελέτα και την ρίχνουμε μέσα στο ταψί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου