Αναζήτηση

Translate

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γαύρος τουρσί

ΥΛΙΚΆ
1 κιλό γαύρο μεσσαίου μεγέθους
3 καρότα καθαρισμένα κομμένα καρέ
1 αγγούρι κομμένο καρέ
5 πιπεριές πράσινες, κίτρινες, κόκκινες κομμένες καρέ
3 σκελ. σκόρδο κομμένες στη μέση
1/2 ματσάκι σέλινο ή άνηθο χοντροκομμένο
Ξίδι όσο πάρει
Αλάτι χοντρό (θα χρειαστούμε αρκετό)
2 κ.γλ. κόκκοι πιπεριού
Λίγο λάδι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψαρακια αφαιρώνταε τα κεφάλια και τα εντόσθια, ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό και τους αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε ένα μπολ τους βάζουμε και ανά στρώση βάζουμε αρκετό αλάτι (σε κάθε στρώση) μέχρι το τέλος, σκεπάζουμε με ξίδι. Τους αφήνουμε έτσι για 24 ώρες. Αφού περάσει το χρονικό διάστημα, φιλετάρουμε τον γαύρο ξεπλένουμε ξανά πολύ καλά. Κόβουμε τα λαχανικά κάνουμε μια στρώση στον πάτο του μπολ βάζουμε μία λαχανικά, μία τον φιλεταρισμένο γαύρο και λίγο αλάτι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος και σκεπάζουμε με ξίδι. Από πάνω βάζουμε λίγο λάδι. Αφήνουμε 5 μέρες έτσι να "ψηθεί" καλά. Για να φάτε, ξεπλένετε να φύγει το πολύ αλάτι, σερβίρετε με λάδι και τσίπουρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου