Αναζήτηση

Translate

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Muffins με μπανάνα και καρύδια

Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
540 γρ. μπανάνα αλεσμένη
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. κανέλα
1 πρ. αλάτι
1 βανιλίνη
50 γρ. σταφίδες
80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα στερεά υλικά, (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα,βανιλίνη, αλάτι). Χτυπάμε στο μούλτι την μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3'. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα της μπανάνας, την μαργαρίνη και τ'αυγά κι ανακατεύουμε καλά. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε
τα στερεά υλικά σιγά-σιγά να γίνει μία αρκετά παχύρευστη ζύμη. Χτυπάμε
μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση, (δεν χτυπάμε παραπάνω απ'όσο χρειάζεται το μειγμα στο μίξερ γιατί θα βγει η μαργαρίνη)! Αλευρώνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, (για να μην πάνε στον πάτο), ανακατεύετε καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
Βάζουμε σε φόρμα με φωλιές για μάφινς που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραμελόχαρτα!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C 20-25'.

ΤΙΡ:
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
*Αντικαταστήστε την μαργαρίνη με 100 γρ. ελαιόλαδο και 100 γρ. σπορέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου