Αναζήτηση

Translate

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κέικ με καρύδα

Υλικά:
2 κρόκους
2 ασπράδια
1 ποτήρι λάδι (ή 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη)
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδα
100 γρ. γάλα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα. Τ' αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους με την ζάχαρη (προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα τις γεύσεις μας). Χτυπάμε λιγο να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα, το λάδι (ή την μαργαρίνη), την βανίλια, το ξύσμα και την καρύδα τριμμένη. Βάζουμε την μαρέγκα και συνεχίζουμε ν'ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός! Ψήνουμε για 50' (ανάλογα με τον φούρνο) στους 175-180°C.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου