Αναζήτηση

Translate

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Τυρόψωμο


ΥΛΙΚΆ:

1 1/2 ποτήρι νερό
2 πρέζες ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
λίγη ρίγανη
250 γρ. φέτα
50 γρ. γκούντα (προαιρετικά)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το νερό.Αδειάζουμε λίγο από το χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολ στο οποίο προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε περιμένουμε 1-2 λεπτά να "ανεβεί" η μαγιά. Το υπόλοιπο νερό το βάζουμε στο μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι καθώς και τη μαγιά που έχει ήδη ανεβεί, ανακατεύοντας συνεχώς προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα ζυμάρι πολύ πολύ μαλακό που να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα. Μόλις φουσκώσει αδειάζουμε το ζυμάρι  σε δύο μακρόστενες φόρμες που έχου λαδώσει και ρίχνουμε την φέτα. Διπλώνουμε το ζυμάρι ώστε να πάρει μέσα τα τυριά και το απλώνουμε ξανά στις φόρμες. Βάζουμε από πάνω το γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα!

*Ομοίως μπορείτε να φτιάξετε και ελιόψωμο αρκεί αντί για τυρί να προσθέσετε ελιές σε ροδέλες και χωρίς κουκούτσια στην ίδια ποσότητα.
*Τυρί μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κατά βούληση, ακόμη και με τα τυριά χρησιμοποιώντας διαφορετικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου