Αναζήτηση

Translate

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κέικ σοκολάτας με σος μερέντας

ΥΛΙΚΆ:
4 ασπράδια
4 κρόκους
50 γρ. λάδι
150 γρ. γάλα
50 γρ. νερό
50 γρ. καφέ φίλτρου φουντούκι
50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. κακάο
Αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
Στη μύτη του κουταλιού γλυκού μαγειρική σόδα
Σος:
30 γρ. γάλα
2 κ.σ. μερέντα
1 κ.σ. μαργαρίνη
30 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε τον καφέ φίλτρου μέτριο και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε σε μαρέγκα τ'ασπράδια, τους κρόκους με όση ζάχαρη θέλουμε ανάλογα με τις γευσεις μας, μόλις ασπρισουν προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υγρά υλικά, λάδι, γάλα, καφέ, νερό και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ αλεύρι (όσο πάρει) , κακάο, μπέικιν, ξύσμα, φουντούκια. Μόλις τα χτυπήσουμε και γίνει ενα παχύρευστο μείγμα ανακατεύουμε τον χυμό με ελάχιστη σόδα να αφρίσει και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50' ανάλογα το φούρνο!
Σος: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, ζεσταίνουμε το γαλα και το ρίχνουμε πάνω ανακατεύοντας μέχρι την ομογενοποίηση. Την βάζουμε στο κέικ όταν κρυώσει!

Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου