Αναζήτηση

Translate

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Υλικά:
1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Χυμό από μισό λεμόνι
200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, κόβουμε τις ρώγες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το γλυκό προσθέτουμε τ᾿ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού (για να μη ζαχαρώσει, το λεμόνι είναι φυσικό συντηρητικό). Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

ΤΙΡ
*Αν το σιρόπι δεν «δέσει» αφαιρούμε τα σταφύλια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει. Αντιθέτως αν μας φανεί σφιχτό, προσθέτουμε
λίγο ζεστό νερό ακόμη.
*Για τα καβουρντισμένα αμύγδαλα:
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τ'αμύγδαλα μέσα, για 2'. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε και με τα χέρια μας τα
ξεφλουδίζουμε. Τ'αφήνουμε να
στεγνώσουν και απλώνουμε σε ταψάκι, ψήνουμε για 10΄ στους 200°C μέχρι να ροδίσουν, εναλλακτικά με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι για 5'.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου